Historia
Timber Frame on hyvin vanha rakennustapa, jossa rakenteet tehdään jykevistä puupalkeista. Puupalkit liitetään yhteen puuliitoksin. Ensimmäiset havainnot tästä rakennustavasta on tehty jo tuhansia vuosia eKr Kreikassa. 1000 vuotta sitten puu oli arvokas rakennusmateriaali ja sen käyttö sekä rakenteiden suunnittelu oli korkeatasoista. Rakentamistapaa käytettiin sekä talonpoikaisasumuksissa että sauvakirkoissa. Myöhemmin rakennustekniikka on ollut käytetty erityisesti Englannissa, Saksassa sekä Pohjois-Amerikassa.
Perinteisesti puupalkkirakenteita on käytetty seinärakenteessa, jossa puupalkkirakenne toimii kehyksenä, jonka sisäosat on täytetty erilaisilla risuilla ja oljilla. Nämä välit on lopuksi rapattu savella, myöhemmin tiilimuurauksella.

Näyttävyys
Jykevä puupalkkirakenne muotoiltuine vinotukineen on näyttävännäköinen ja rakenteen onkin tarkoitus jäädä näkyviin. Timber Frame rakennustapa soveltuu kaikenlaisiin ja -kokoisiin rakennuksiin. Parhaimillaan se on kuitenkin ”kylmissä” rakennuksissa, joissa paksut eristetyt seinät eivät piilota rakenteita. Tällaisia ovat muun muassa erilaiset piharakennukset, kuten kesäkeittiöt, katokset, terassit ja kasvihuoneet sekä sisustuselementit.

Yksilöllisyys
Timber Frame-tekniikalla valmistetut rakenteet pystytään valmistamaan asiakkaan toiveiden mukaisesti. Rakenteista saadaan tällöin yksilöllisiä ja täydellisesti asiakkaan tarvetta vastaavia.

Ekologisuus
Timber Frame on ekologinen ja kestävän kehityksen mukainen vaihtoehto nykyajan kertakäyttökulttuurille ja -rakentamiselle. Rakentamisessa käytetyt puutapein lukitut liitokset mahdollistavat rakennuksen purkamisen ja uudelleenkokoamisen rakennuksen siirtämiseksi vaikka muuton yhteydessä. Rakentamisprosessissa minimoidaan ympäristölle aiheutuvia kuormituksia muun muassa pääasiallisen rakennusmateriaalin ollessa uusiutuva massiivipuu.